Recept
« Terug naar recepten
Vlaamse schotel met bier en pruimen
PT90M
Vlaamse schotel met bier en pruimen
Een heerlijk vlaamse schotel met bier en pruimen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlaamse schotel met bier en pruimen te bereiden
Bestrooi de hamlappen met zout, peper en bloem. Verhit de boter en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin.
Schep het uit de pan.
Bak de uien en spekjes 2 minuten in het bakvet. Schenk het bier erbij en breng aan de kook.
Voeg het vlees, de laurierblaadjes, tijm en mosterd toe en stoof zachtjes met deksel 45 minuten.
Voeg het laatste half uur de wortel en de pruimen toe. Verwijder de laurierblaadjes.
Serveer het gerecht, bestrooid met peterselie, met bruin vloerbrood of friet.
Schep het uit de pan.
Bak de uien en spekjes 2 minuten in het bakvet. Schenk het bier erbij en breng aan de kook.
Voeg het vlees, de laurierblaadjes, tijm en mosterd toe en stoof zachtjes met deksel 45 minuten.
Voeg het laatste half uur de wortel en de pruimen toe. Verwijder de laurierblaadjes.
Serveer het gerecht, bestrooid met peterselie, met bruin vloerbrood of friet.
whhendriks zegt: