Recept
« Terug naar recepten
Vogelnestjes van kwarteleitjes met tomatensaus
PT50M
Vogelnestjes van kwarteleitjes met tomatensaus
Een feestelijk gerecht voor de paasdagen!
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
hln
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vogelnestjes van kwarteleitjes met tomatensaus te bereiden
- Breng water aan de kook en kook de kwarteleitjes hard.
Reken op 3 tot 4 minuten. Laat ze afkoelen en pel ze.
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan of kookpot.
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.
Pel en plet de knoflook; voeg toe aan de sjalotten.
Doe er de tomatenpuree bij en laat even meebakken.
Voeg de blokjes tomaten en een scheutje water toe.
Kruid de saus met tijm, laurier, rozemarijn, oregano, cayennepeper, suiker en zout. Laat 10 minuten pruttelen zonder deksel. Zet dan een deksel op de pan en laat verder garen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Meng het gehakt met een ei en ongeveer de helft van het paneermeel.
Verhit een klontje boter met een scheutje arachideolie in een pan.
Doe de rest van het paneermeel in een bord.
Vorm balletjes rond de kwarteleitjes. Rol ze door het paneermeel.
Bak de balletjes rondom goudbruin in de boter en olie.
Zet de pan in de oven (of leg de balletjes in een ovenschaal in de oven) en laat 15 minuten verder garen.
Giet de aardappelen af. Plet ze tot puree met een scheutje melk, een eierdooier en een klontje boter. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
Spoel de tuinkers.
Vorm gezichtjes met een bosje haar van tuinkers, ogen en een neus van kwarteleitjes, en een mond van puree met tomatensaus. Geef er de rest van de saus apart bij.