Recept
« Terug naar recepten
Waterzooi met mosseltjes
PT30M
Waterzooi met mosseltjes
Een heerlijk waterzooi met mosseltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Waterzooi met mosseltjes te bereiden
1. Snij de selder, prei en wortel in julienne en snipper de ui. Stoof de ui, wortel en selder aan in wat boter en voeg er na drie minuten de prei aan toe. Laat drie minuten stoven.
2. Maak een roux met een eetlepel boter en een eetlepel bloem en leng aan met de visbouillon en de room. Doe er de groenten bij en breng op smaak met cayennepeper, zout en citroensap (naar smaak).
3. Snij de vis in blokjes. Stoom of blancheer die net gaar. Kook de mosselen.
4. Leg in een soepbord eerst de vis en giet er dan de soep over. Werk af met mosselen, aardappelen en garnaaltjes.
2. Maak een roux met een eetlepel boter en een eetlepel bloem en leng aan met de visbouillon en de room. Doe er de groenten bij en breng op smaak met cayennepeper, zout en citroensap (naar smaak).
3. Snij de vis in blokjes. Stoom of blancheer die net gaar. Kook de mosselen.
4. Leg in een soepbord eerst de vis en giet er dan de soep over. Werk af met mosselen, aardappelen en garnaaltjes.
pindanootje zegt:
dit ga ik eens maken.
Ik heb hier namelijk 3 gezinsleden die dit graag hebben en er toevalig eens naar gevraagd hadden.
Ikzelf haal er de garnalen en mosseltjes uit voor mij en mijn andere zoon.
Zal laten weten hoe ze het vonden.
Gr.
Cindy uit Belgie:D