Recept
« Terug naar recepten
Wijting met geroosterde worteltjes
PT40M
Wijting met geroosterde worteltjes
Een heerlijk wijting met geroosterde worteltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Wijting met geroosterde worteltjes te bereiden
1. Schil de aardappelen, droog ze goed af en snij ze in blokjes. Schraap de wortels schoon en snij ze in stukjes. Doe ze samen in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Strooi er wat peper, zout en rozemarijn over en zet ze 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C, of tot de wortels en aardappelen gaar zijn. Schud ze regelmatig om.
2. Spoel de visfilets af en dep ze goed droog. Wentel ze in bloem. Klop de eiwitten los met wat peper en zout. Haal de filets door het eiwit en tenslotte door het paneermeel.
3. Verhit wat olie en een klontje boter in een koekenpan. Bak de filets in 2 minuten goudbruin aan elke kant. Serveer de vis met de geroosterde groentjes en tartaarsaus.
2. Spoel de visfilets af en dep ze goed droog. Wentel ze in bloem. Klop de eiwitten los met wat peper en zout. Haal de filets door het eiwit en tenslotte door het paneermeel.
3. Verhit wat olie en een klontje boter in een koekenpan. Bak de filets in 2 minuten goudbruin aan elke kant. Serveer de vis met de geroosterde groentjes en tartaarsaus.