Ik geef de voorkeur aan zalm ipv de normale gekookte ham.
Het overgebleven kookvocht kan je gebruiken voor een vegetarische groentensoep te maken.
Opdienen met bv aardappelpurée of gebakken aardappeltjes.
Witte wijn, rosé of champanoise drank serveren.
Is moeilijk te bewaren in diepvries, omdat bij ontdooien de typische smaak verdwijnt.
Recept
« Terug naar recepten
Witloof met hesp en of zalm
PT45M
Witloof met hesp en of zalm
Een heerlijk witloof met hesp en of zalm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Recept ontvangen tijdens mijn opleiding.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloof met hesp en of zalm te bereiden
De onderkant van de stronkjes witloof afnijden en het bittere hart van de stronk wegsnijden.
De stronkjes in hun geheel circa 20 min koken tot ze volledig gaar zijn.
Laten uitlekken en langsdoorsnijden en aandrukken, zodat het meeste vocht eruit is.
Rond iedere 12 halve stronkjes ofwel een plakje ham of een plakje zalm rondwikkelen.
6 halve stronkjes met ham in een ovenschotel leggen en 6 met zalm in een andere ovenschotel.
Witte saus met gemalen kaas klaarmaken en over de stronkjes gieten. Als vloeistof bij de bereiding, gebruik het kookvocht.
Bedekken met gemalen kaas.
15 min in de oven klaarmaken.
De stronkjes in hun geheel circa 20 min koken tot ze volledig gaar zijn.
Laten uitlekken en langsdoorsnijden en aandrukken, zodat het meeste vocht eruit is.
Rond iedere 12 halve stronkjes ofwel een plakje ham of een plakje zalm rondwikkelen.
6 halve stronkjes met ham in een ovenschotel leggen en 6 met zalm in een andere ovenschotel.
Witte saus met gemalen kaas klaarmaken en over de stronkjes gieten. Als vloeistof bij de bereiding, gebruik het kookvocht.
Bedekken met gemalen kaas.
15 min in de oven klaarmaken.