Recept
« Terug naar recepten
Witloof met kipfilet
PT60M
Witloof met kipfilet
Lekker schotel op een winterse dag
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
eigen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloof met kipfilet te bereiden
Snij kipfilet in reepjes, snipper de sjalot. Verhit olie en bak de kippenreepjes kort aan, laat de sjalot 5 min. meebakken, kruid met peper, zout en kerriepoeder. Blus af met witte wijn en laat tot de helft inkoken. Stoom de witloofstronkjes (gehalveerd in de lengte) gedurende 20 minuten. Bestrijk een ovenschotel met boter, leg het witloof met het snijvlak naar beneden, verdeel de kippenreepjes erover. Roer citroensap, room en kaas door elkaar, breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en cayennepeper, verdeel de saus over het witloof. Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 20 minuten. Dien op met aardappelen of aardappelpuree.