Recept
« Terug naar recepten
Witloofstamppot met gepocheerd ei
PT25M
Witloofstamppot met gepocheerd ei
Een heerlijk witloofstamppot met gepocheerd ei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloofstamppot met gepocheerd ei te bereiden
Kook de aardappelen in zout water en giet ze af.
Gaar het witloof. Besprenkel het met citroensap en stoof het met boter en gevogeltefond, peper en zout.
Bak de uisnippers en de spekblokjes even aan in boter, voeg het witloof, de aardappelen en de eierdooiers toe. Strooi er peper, zout en nootmuskaat over.
Meng de stamppot met een vork.
Doe de azijn in een liter gezouten water en pocheer er de eieren ongeveer 2,5 minuten in.
Presenteer de eieren op een schep witloofstamppot en versier met de peterselie, de witloofblaadjes en korstjes.
Gaar het witloof. Besprenkel het met citroensap en stoof het met boter en gevogeltefond, peper en zout.
Bak de uisnippers en de spekblokjes even aan in boter, voeg het witloof, de aardappelen en de eierdooiers toe. Strooi er peper, zout en nootmuskaat over.
Meng de stamppot met een vork.
Doe de azijn in een liter gezouten water en pocheer er de eieren ongeveer 2,5 minuten in.
Presenteer de eieren op een schep witloofstamppot en versier met de peterselie, de witloofblaadjes en korstjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
liske zegt:
slaatje zegt:
slaatje zegt: