KookJij

Zalm in papillot en gevulde aardappel

Een heerlijk zalm in papillot en gevulde aardappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm in papillot en gevulde aardappel te bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen goed schoon, kook ze beetgaar in de schil, in gezouten water. Snij de lente-uitjes in stukken.


Snij de citroen in plakjes en fruit ze samen met de hele knoflookteentjes goudbruin in olijfolie.


Verdeel de lente-ui en de knoflook over 4 grote vellen bakpapier. Strooi er oregano over en leg er de zalm bovenop. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg er de laurier, rozemarijn en citroen bij.


Schenk een scheutje witte wijn over de vis en vouw de pakketjes goed dicht. Zet 20 minuten in de oven. Doe de aardappelen in een schotel en zet ze erbij.


Pel en pers de knoflook. Meng hem met de boter en de bieslook. Zet in de koelkast tot gebruik.


Schik de papillotten op de borden. Snij de aardappelen kruisgewijs in, schep er de kruidenboter op en werk af met gerookte zalm. Serveer ze bij de papillotten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst