Recept
« Terug naar recepten
Zalm met Venkelkorst en Selderieknol-Peerpuree
PT180M
Zalm met Venkelkorst en Selderieknol-Peerpuree
Een heerlijk zalm met venkelkorst en selderieknol-peerpuree recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met Venkelkorst en Selderieknol-Peerpuree te bereiden
1).Maak van de venkel, peper, zout, vermouth,olie en Pernod een marinade en wrijf daarmee met een klein gedeelte de vissteaks in.
2).Pak de ingewreven steaks in, in plasticfolie en leg voor twee uurtjes weg in de ijskast..
3).Grill de vis in 10 minuten gaar (6 minuten op een zijde en 4 minuten op de andere zijde) en smeer de vis tijdens het grillen in met de resten van de marinade.
4).Tijdens het grillen in een klein pannetje de overgebleven rest van de marinade aan de kook brengen en daarmee de vis nog eens (vlak voor het opdienen) insmeren.
5).Terwijl de vissteaks in de koelkast op smaak worden gebracht kan de puree worden gemaakt:
6).We stomen de blokjes selderieknol en Bosc peer gaar in een stoompan of zeef.
7).Dan wordt de selderie en peer gepureerd en vervolgens op smaak gebracht met peper, zout, roomboter, citroensap.
2).Pak de ingewreven steaks in, in plasticfolie en leg voor twee uurtjes weg in de ijskast..
3).Grill de vis in 10 minuten gaar (6 minuten op een zijde en 4 minuten op de andere zijde) en smeer de vis tijdens het grillen in met de resten van de marinade.
4).Tijdens het grillen in een klein pannetje de overgebleven rest van de marinade aan de kook brengen en daarmee de vis nog eens (vlak voor het opdienen) insmeren.
5).Terwijl de vissteaks in de koelkast op smaak worden gebracht kan de puree worden gemaakt:
6).We stomen de blokjes selderieknol en Bosc peer gaar in een stoompan of zeef.
7).Dan wordt de selderie en peer gepureerd en vervolgens op smaak gebracht met peper, zout, roomboter, citroensap.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP: Schep op elk bord een hoopje selderie-peer-puree en leg daar tegenaan de gegrillde zalmsteaks. Kwast nog wat marinade over de vissteaks en strooi wat groene gesnipperde blaadjes over het geheel. Een frisse salade completeert de maaltijd.