Recept
« Terug naar recepten
Zalmsalade
PT50M
Zalmsalade
Een heerlijk zalmsalade recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
zahira
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmsalade te bereiden
Kook de aardappels , pureer deze en laat ze afkoelen. Kook de wortels beetgaar en laat ze afkoelen. Mix in de keukenmachine de cornichons fijn en daarna de wortels. Doe dit in een kom en voeg daarbij de zalm snippers, zalm uit blik, garnalen en aardappelpuree toe. Maak een roze dressing van een paar eetlepels mayonaise, room en ketchup. Doe hier een snufje zout bij en meng dit door de salade. Maak een visvorm van de salade en versier deze met heel dun gesneden komkommer. Maak van de gerookte zalm de vinnen. Snijd 2 repen rode paprika en maak daar lippen van. Neem een olijfje en maak daar het oog van.