Recept
« Terug naar recepten
Zalmspiesjes met een aardappelkorstje en een basilicumsausje
PT30M
Zalmspiesjes met een aardappelkorstje en een basilicumsausje
Een heerlijk zalmspiesjes met een aardappelkorstje en een basilicumsausje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmspiesjes met een aardappelkorstje en een basilicumsausje te bereiden
Schil en was de aardappelen. Snijd ze vervolgens in hele kleine blokjes. Was de aardappelblokjes daarna nogmaals en droog ze goed af. Verhit de olie en bak de aardappeltjes goudbruin en krokant. Schep ze uit de olie op leg ze op een stuk keukenpapier.
Bestrooi de aardappelblokjes met wat zout en laat het afkoelen. Steek de zalmdobbelsteentjes aan spiesjes en kruid ze met peper en zout. Bestrooi de zalm nu met de aardappelblokjes en druk deze goed aan. Laat de slagroom met het sjalotje op een matig vuur tot de helft inkoken.
Voeg er dan de basilicum aan toe en breng het op smaak met peper en zout. Op het laatst de klontjes koude boter door de saus kloppen. Bak de zalmspiesjes met een scheutje olie snel, om en om en net gaar. Leg de spiesjes op voorverwarmde bordjes.
Serveer de basilicumsaus erbij. Lekker met aardappelpuree of pasta
Bestrooi de aardappelblokjes met wat zout en laat het afkoelen. Steek de zalmdobbelsteentjes aan spiesjes en kruid ze met peper en zout. Bestrooi de zalm nu met de aardappelblokjes en druk deze goed aan. Laat de slagroom met het sjalotje op een matig vuur tot de helft inkoken.
Voeg er dan de basilicum aan toe en breng het op smaak met peper en zout. Op het laatst de klontjes koude boter door de saus kloppen. Bak de zalmspiesjes met een scheutje olie snel, om en om en net gaar. Leg de spiesjes op voorverwarmde bordjes.
Serveer de basilicumsaus erbij. Lekker met aardappelpuree of pasta