KookJij

Zalmtaart

Een heerlijk zalmtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ooit uit een folder geknipt
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmtaart te bereiden

Maak van de bloem, boter, kwark en zout met koele handen snel een deeg en laat dit een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Klop de eieren met de room en de peterselie los. Bekleed de beboterde vorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel stukken zalm, ananas en kaas over de bodem. Giet het ei/roommengsel erover.
Zet de vorm ongeveer 50 minuten in de oven.

Mijn kookverhaal (paula nadels)

Hoewel ik veel lekkere hartige taarten ken, vind ik dit een van de lekkerste.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst