Recept
« Terug naar recepten
Zalmtaart
PT60M
Zalmtaart
Een heerlijk zalmtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
paula nadels
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ooit uit een folder geknipt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmtaart te bereiden
Maak van de bloem, boter, kwark en zout met koele handen snel een deeg en laat dit een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Klop de eieren met de room en de peterselie los. Bekleed de beboterde vorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel stukken zalm, ananas en kaas over de bodem. Giet het ei/roommengsel erover.
Zet de vorm ongeveer 50 minuten in de oven.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Klop de eieren met de room en de peterselie los. Bekleed de beboterde vorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel stukken zalm, ananas en kaas over de bodem. Giet het ei/roommengsel erover.
Zet de vorm ongeveer 50 minuten in de oven.
Mijn kookverhaal (paula nadels)
Hoewel ik veel lekkere hartige taarten ken, vind ik dit een van de lekkerste.