Recept
« Terug naar recepten
Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden, kappertjes
PT30M
Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden, kappertjes
Een heerlijk zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden, kappertjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Koken op z`n frans
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden, kappertjes te bereiden
Snijd de (verse) zalmfilets in zeer kleine blokjes. Boen de citroen schoon, rasp de schil heel fijn en pers hem uit. Hak de kruiden, augurken en kappertjes heel fijn. Meng de blokjes zalm, sjalot, kruiden, augurk, kappertjes, citroenrasp, 2 el. citroensap en mayonaise in een kom. Leg een ring op ieder bord en vorm taartjes van het zalmmengsel. Halveer de plakken gerookte zalm en maak daarvan een rozet op de tartaartjes.
Roer de citroensap, crème fraîche en mierikswortel door elkaar en breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de saus om de zalmtartaar en garneer met peperkorrels en bieslook.
Roer de citroensap, crème fraîche en mierikswortel door elkaar en breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de saus om de zalmtartaar en garneer met peperkorrels en bieslook.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gver zegt:
Dit ga ik zeker maken, wat gebeurt er met de zeer geraspte schil van de citroen.
culinaire groet Gerard.
maisonsalvard zegt: