OPDIENEN:
Op de borden leggen we een paar blaadjes sla en daarop een bergje zeevruchten salade.
Recept
« Terug naar recepten
Zeevruchtensalade uit Zweden
PT60M
Zeevruchtensalade uit Zweden
Een heerlijk zeevruchtensalade uit zweden recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Zweden
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeevruchtensalade uit Zweden te bereiden
1).Pof de aardappels in de schil beetgaar in de oven in ongeveer 35 - 40 minuten of laat ze garen in de magnetron (aardappels in schaal met 2 eetlepels water en 2 minuten op maximum laten garen). Laat afkoelen tot halfwarm - zodat ze "gehanteerd kunnen worden, schil ze voorzichtig en snij ze in kleine blokjes.
2).Terwijl de aardappels liggen te garen in de oven gaan we een mengsel maken van de garnalen, zalm, krab, eieren, uien, knoflook, ansjovis, koriander en bieslook. Doe dat in een grote houten of glazen schaal.
3).Dan maken we een homogeen mengsel van de mayo,de cream en het limoensap. Doe dat maar met een staafmixer.
4).We mengen nu de zeevruchtenmassa met de sausmassa en gaan daarna aan de slag met de gepofte aardappelen.
5).We zijn dan klaar met de bewerking van de aardappels. Die moeten nog lauw zijn om door de totale salade gewerk te worden.
Dat doen we dus voorzichtig om niet alles stuk te wrijven.
2).Terwijl de aardappels liggen te garen in de oven gaan we een mengsel maken van de garnalen, zalm, krab, eieren, uien, knoflook, ansjovis, koriander en bieslook. Doe dat in een grote houten of glazen schaal.
3).Dan maken we een homogeen mengsel van de mayo,de cream en het limoensap. Doe dat maar met een staafmixer.
4).We mengen nu de zeevruchtenmassa met de sausmassa en gaan daarna aan de slag met de gepofte aardappelen.
5).We zijn dan klaar met de bewerking van de aardappels. Die moeten nog lauw zijn om door de totale salade gewerk te worden.
Dat doen we dus voorzichtig om niet alles stuk te wrijven.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mar12ja zegt:
deuxchapeaux zegt:
Jan A.