KookJij

Zeevruchtensalade uit Zweden

Een heerlijk zeevruchtensalade uit zweden recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zweden
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeevruchtensalade uit Zweden te bereiden

1).Pof de aardappels in de schil beetgaar in de oven in ongeveer 35 - 40 minuten of laat ze garen in de magnetron (aardappels in schaal met 2 eetlepels water en 2 minuten op maximum laten garen). Laat afkoelen tot halfwarm - zodat ze "gehanteerd kunnen worden, schil ze voorzichtig en snij ze in kleine blokjes.
2).Terwijl de aardappels liggen te garen in de oven gaan we een mengsel maken van de garnalen, zalm, krab, eieren, uien, knoflook, ansjovis, koriander en bieslook. Doe dat in een grote houten of glazen schaal.
3).Dan maken we een homogeen mengsel van de mayo,de cream en het limoensap. Doe dat maar met een staafmixer.
4).We mengen nu de zeevruchtenmassa met de sausmassa en gaan daarna aan de slag met de gepofte aardappelen.
5).We zijn dan klaar met de bewerking van de aardappels. Die moeten nog lauw zijn om door de totale salade gewerk te worden.
Dat doen we dus voorzichtig om niet alles stuk te wrijven.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:
Op de borden leggen we een paar blaadjes sla en daarop een bergje zeevruchten salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Mar12ja,Prima idee.Heb het in de tekst verwerkt.
Jan A.
mar12ja

mar12ja zegt:
Dit lijkt mij een heel lekker recept ik heb het nog niet gemaakt maar sla het op om het misschien deze kerst te maken.Ik heb alleen een suggestie om de aardappel,die nu gepoft wordt,te garen in de magnetron als die er is.Je doet de aardappel in een schaal met een eetlepel water en dekt de schaal af en rekent per aardappel 1 a 2 minuten ,hangt af van de grootte van de aardappel dan is hij gaar en kun je na een paar minuten de schil er af halen.
Ivo

Ivo zegt:
* Was nogal "druk" voor mij,maar volgende keer lukt het héél zeker beter.
Fijn recept.