Recept
« Terug naar recepten
Aardappelblini's met gerookte vis
PT60M
Aardappelblini's met gerookte vis
Een heerlijk aardappelblini's met gerookte vis recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lidia V
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelblini's met gerookte vis te bereiden
Kook de aardappelen voor de blini's in 20 a 25 minuten gaar. Schil en pureer ze. Laat afkoelen.
Meng het bakmeel en een snuf zout door de puree en kneed het snel tot een samenhangend deeg. Rol uit tot een dikke worst van 6 a 7 centimeter Ø. Verpak deze in folie en leg in de koelkast.
Hak de ui, de peterselie het citroenrasp en de kappertjes grof in de keukenmachine. Neem de heflt uit de kom en bewaar afgedekt in de koelkast. Roer de rest van het mengsel door de roomkaas. Bewaar de roomkaas tot gebruik in de koelkast. Snijd de aardappel deegrol in plakken van 2 centimeter. Verhit een beetje boter in een pan met antiaanbaklaag. Bak de blini s op middelhoog vuur snel aan beide kanten goudbruin.
Bestrijk de blini s met het roomkaasmengsel en beleg ze royaal met gerookte vis. Bestrooi met het kruiden-citroenmengsel. Reken 1 of 2 blini's per persoon.
Meng het bakmeel en een snuf zout door de puree en kneed het snel tot een samenhangend deeg. Rol uit tot een dikke worst van 6 a 7 centimeter Ø. Verpak deze in folie en leg in de koelkast.
Hak de ui, de peterselie het citroenrasp en de kappertjes grof in de keukenmachine. Neem de heflt uit de kom en bewaar afgedekt in de koelkast. Roer de rest van het mengsel door de roomkaas. Bewaar de roomkaas tot gebruik in de koelkast. Snijd de aardappel deegrol in plakken van 2 centimeter. Verhit een beetje boter in een pan met antiaanbaklaag. Bak de blini s op middelhoog vuur snel aan beide kanten goudbruin.
Bestrijk de blini s met het roomkaasmengsel en beleg ze royaal met gerookte vis. Bestrooi met het kruiden-citroenmengsel. Reken 1 of 2 blini's per persoon.