KookJij

Aardappelpannenkoekjes op een slabedje

Een heerlijk aardappelpannenkoekjes op een slabedje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelpannenkoekjes op een slabedje te bereiden

Schil de aardappelen, rasp ze fijn en laat de rasp in een zeef uitlekken, maar vang het vocht op. Laat het rusten tot het zetmeel bezinkt. Giet het vocht af.


Pel en snipper de ui. Snij elke plak ham in vier repen. Doe de geraspte aardappelen, de gesnipperde ui, en de eieren bij het zetmeel in de kom en roer goed. Kruid met peterselie, peper, zout en nootmuskaat.


Verhit 3 à 4 eetlepels boter in een pannetje. Leg een hoopje aardappelbeslag in de pan, leg er een reep ham op en dek af met een hoopje aardappelbeslag. Druk de randen met de lepel samen. Bak het pannenkoekje aan beide kanten goudbruin.


Haal de boontjes af en kook ze 8 minuten in gezouten water. Verwijder de zaadjes uit het chilipepertje en snipper fijn.


Verwijder de buitenste, harde bladeren van de sla en maak de overige bladeren los. Spoel de sla, laat uitlekken en scheur de grote bladeren in stukken. Maak de sla aan met een vinaigrette.


Schik op elk bord wat boontjes en sla en strooi er snippers chilipeper op. Serveer de pannenkoekjes op de sla.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst