KookJij

Aardappelquiche

Een heerlijk aardappelquiche recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelquiche te bereiden

Eerst maak je quichedeeg op basis van aardappelen:
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Pureer ze en laat ze volledig afkoelen.
Meng de gezeefde bloem met stukjes koelkastkoude boter.
Voeg peper, zout en nootmuskaat toe tot je een deeg krijgt dat lijkt op broodkruim.
Voeg 1 ei, de koude puree en indien nodig ook 1 eetlepel koud water toe.
Meng het geheel tot een werkbaar deeg en rol het uit op een bebloemd werkblad.
Leg het deeg in een springvorm. Goed aandrukken en inprikken met een vork. Plaats het geheel 1 uur in de koelkast.

Maak daarna de vulling:
Snijd de zalm in blokjes van 1,5 cm.
Meng de zalmblokjes met 5 geklopte eieren, room, melk en 2 eetlepels gehakte peterselie.
Kruiden met peper en zout.
Giet de vulling in de taartvorm, strooi er geraspte kaas over en zet de quiche 30 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

elly van hout

elly van hout zegt:
Vind het hele goede recepten, ook de reactie achteraf.
doortje

doortje zegt:
Ik zou het niet weten, laat eerst je boter op kamertemperatuur komen.
liske

liske zegt:
8 eetlepels boter, hoeveel gram is dit? Want koelkastkoud kun je ze niet afmeten op een eetlepel.
faiyza

faiyza zegt:
heey allemaal,
wat een top recept zegg!!!:p
Heb ik geproefd echt heel lekker!!;)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo alle twee , heel simpel...eerst de aardappelen en dan de vulling met eieren...de oven in en alles bakt gaar en dan heb je quichedeeg van aardappel. groetjes van ons 3 :);):p
dorothy

dorothy zegt:
ja inderdaad, staat in het recept
dorothy

dorothy zegt:
ja
michel

michel zegt:
hoe maak je quichedeeg van aardappelen?