Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolaardappelen
PT60M
Bloemkoolaardappelen
Een heerlijk bloemkoolaardappelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolaardappelen te bereiden
Een roux maken met gesmolten boter en bloem.
De melk toevoegen en al roerend aan de kook brengen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Van het vuur nemen, er de room doorroeren, samen met de helft van de gemalen kaas.
De geschilde aardappelen, het gewassen lof van de bloemkolen en de sneetjes spek samen gaarkoken.
De gekookte aardappelen en het lof mixen.
Het spek fijnsnijden en samen met enkele vlokjes boter bij de aardappelen voegen.
Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Alles goed mengen.
Een schotel beboteren en het aardappelmengsel hierin brengen. De schotel moet voldoende groot zijn zodat met dit mengsel slechts de helft van de schotel gevuld is.
De bloemkool verdelen in roosjes en koken in gezouten water.
De bloemkoolroosjes op het aardappelmengsel leggen, overgieten met de kaassaus en bestrooien met de rest van de gemalen kaas.
De melk toevoegen en al roerend aan de kook brengen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Van het vuur nemen, er de room doorroeren, samen met de helft van de gemalen kaas.
De geschilde aardappelen, het gewassen lof van de bloemkolen en de sneetjes spek samen gaarkoken.
De gekookte aardappelen en het lof mixen.
Het spek fijnsnijden en samen met enkele vlokjes boter bij de aardappelen voegen.
Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Alles goed mengen.
Een schotel beboteren en het aardappelmengsel hierin brengen. De schotel moet voldoende groot zijn zodat met dit mengsel slechts de helft van de schotel gevuld is.
De bloemkool verdelen in roosjes en koken in gezouten water.
De bloemkoolroosjes op het aardappelmengsel leggen, overgieten met de kaassaus en bestrooien met de rest van de gemalen kaas.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Hans:):):p
derbyke zegt:
hns zegt:
bertal zegt:
Je kan de jonge blaadjes die om de kern van de bloemkool zitten gebruiken. Veel succes:);)
gr. Bert
Marja van Maldegem zegt:
bertal zegt:
Bedankt dat je al gereageerd op de vragen van hns en marrja.
Heb gisteren de mail niet geopend (Oppas oma en opa)gr. Bert:);)
derbyke zegt:
Herbie
Een assortiment jonge kruidenkazen: met brandnetel, selder/bieslook, peper/look, boterkruiden, komijn of fenegriek. Dit alles uit rauwe, biologische koemelk.
Streekbeschrijving : Melk uit de Westhoek, verwerkt in Gent
Absoluut vetgehalte : 35%
Uiterlijk : Ronde bollen van 4kg - neutrale plastic coating
Doorsnede : 25 cm
Geur : vol, aromatisch, afhankelijk van de kruidensoort
Bijkomende smaak : romig, afhankelijk van de kruidensoort
Bewaring : koele, droge plaats of groentenlade frigo, op tijd uithalen
Versnijding : in sneetjes, blokjes of porties
Dranken : jonge, fruitige rode wijnen - blonde bieren
Tip : beleg, bij aperitief, kaasplank
Dat weten we ook weeral :);):p
derbyke zegt:
marrja zegt:
hns zegt:
Het proberen waard!
Kun je me vertellen wat Herbie is?
Mvgrt Hans de Vos:):):)
bertal zegt:
Bedankt en ook een fijn weekend.
Gr. Bert:);)