Recept
« Terug naar recepten
Bouillabaisse van noordzeevis
PT30M
Bouillabaisse van noordzeevis
Een heerlijk bouillabaisse van noordzeevis recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Bouillabaisse van noordzeevis te bereiden
1. Snipper de ui en knoflook en fruit ze in olijfolie. Snij de venkel in kleine blokjes en doe ze bij de ui. Pel en ontpit de tomaten, snij het vruchtvlees in kleine dobbelstenen en doe ze bij de rest van de groenten. Schil tenslotte de aardappelen, snij ze in blokjes, doe ze in de kookpot en laat alles even stoven.
2. Blus met de fond en de witte wijn en voeg er de kruiden aan toe. Laat zachtjes koken tot de aardappelen en de venkel gaar zijn.
3. Snij de vis in kleine porties. Breng de soep aan de kook en leg vlak voor het serveren de vis in de kookpot, de dikste stukken eerst. Zet de garnalen apart op tafel. Serveer met geroosterd brood of warm stokbrood en rouille.
2. Blus met de fond en de witte wijn en voeg er de kruiden aan toe. Laat zachtjes koken tot de aardappelen en de venkel gaar zijn.
3. Snij de vis in kleine porties. Breng de soep aan de kook en leg vlak voor het serveren de vis in de kookpot, de dikste stukken eerst. Zet de garnalen apart op tafel. Serveer met geroosterd brood of warm stokbrood en rouille.
ethel verstraete zegt: