KookJij

Bouillabaisse van noordzeevis

Een heerlijk bouillabaisse van noordzeevis recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Vis vooraf (Libelle)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bouillabaisse van noordzeevis te bereiden

1. Snipper de ui en knoflook en fruit ze in olijfolie. Snij de venkel in kleine blokjes en doe ze bij de ui. Pel en ontpit de tomaten, snij het vruchtvlees in kleine dobbelstenen en doe ze bij de rest van de groenten. Schil tenslotte de aardappelen, snij ze in blokjes, doe ze in de kookpot en laat alles even stoven.
2. Blus met de fond en de witte wijn en voeg er de kruiden aan toe. Laat zachtjes koken tot de aardappelen en de venkel gaar zijn.
3. Snij de vis in kleine porties. Breng de soep aan de kook en leg vlak voor het serveren de vis in de kookpot, de dikste stukken eerst. Zet de garnalen apart op tafel. Serveer met geroosterd brood of warm stokbrood en rouille.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ethel verstraete

ethel verstraete zegt:
lijk me lekker en is ongeveer wat ik er van vroeger van onthouden heb - ik probeer het uit en laat nog iets weten
robert simons

robert simons zegt:
goed, bij het koken een schilletje v.e.sinaasappel erbij:)