KookJij

Garnalenkroketten II

Een heerlijk garnalenkroketten ii recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalenkroketten II te bereiden

grote pan met dikke bodem
scherp mes
snijplankje
houten lepels
plastic handschoentjes
friteuse

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We kunnen ook 2 kg ongepelde garnalen nemen.Gepeld houden we dan zo'n 1400 gram over met 600 gram koppen.
Die koppen fruiten we mee met de uien,knoflook en groentes in 25 gram boter.Nadat ze 10 min.gebakken hebben zonder groente,laten we ze 10 minuten met groente bakken en daarna nog eens 10 minuten smoren met de melk en room.
Daarna wordt de massa gezeefd en we moeten dan ± 600 cc vocht over houden,anders met melk bij vullen.Verder zelfde als hoofdrecept.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Carlos,Als ik er van overtuigd zou zijn,dat iedereen altijd van 1 kg garnalen eenzelfde hoeveelheid zou overhouden,zou ik alleen maar gesproken hebben over ongepelde garnalen,want die zijn per 100 gram goedkoper dan gepelde garnalen.De een pelt nu eenmaal anders dan de ander en een flinke variabiliteit in bruto netto en tarra zal altijd blijven bestaan.Houd de hoeveelheid gepelde garnalen aan,dan zit je altijd goed.
Groeten Jan A.:);)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Jetje,Het aantal eters aan onze tafel is altijd aanzienlijk geweest.We hebben het altijd gezellig gevonden om voor anderen te koken en mensen te ontvagen en te onthalen.Zelfs nu we een dagje ouder worden hebben we toch regelmatig 8 gasten aan tafel zitten.Eten is voor ons belangrijk,vooral lekker eten.Groeten van Jan A:)
van overberge carlos

van overberge carlos zegt:
Als ik 1kg garnalen pel heb ik hooguit 400gr over:D
Jetje

Jetje zegt:
Hallo Jan,
Fijn dat je zoveel receptjes plaatst. Maar waarom zijn ze meestal voor zoveel personen? Het lijkt me of ze recht van 'n kookcursus komen, waar men meestal toch voor heel wat personen kookt.