Recept
« Terug naar recepten
Gevulde vissoep
PT45M
Gevulde vissoep
Een heerlijk gevulde vissoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde vissoep te bereiden
Verwarm de olie in een ruime pan en fruit hierin de sjalot met de knoflook al omscheppend 3 minuten op een halfhoog vuur.
Voeg de aardappelen, bleekselderij, worteltjes en de sperziebonen toe en bak ze 3 minuten mee.
Schenk er 11⁄4 l kokend water bij.
Voeg de prei toe en verkruimel de bouillontabletten erboven.
Kook de soep ± 5 minuten.
Leg de vis voorzichtig in de soep en laat hem op een laag vuur in ± 7 minuten net gaar worden.
Neem de vis met een schuimspaan uit de pan en verdeel hem met de garnalen over de borden.
Roer de bosui en peper en zout naar smaak door de soep.
Schep de soep over de vis en strooi de peterselie erover.
Voeg de aardappelen, bleekselderij, worteltjes en de sperziebonen toe en bak ze 3 minuten mee.
Schenk er 11⁄4 l kokend water bij.
Voeg de prei toe en verkruimel de bouillontabletten erboven.
Kook de soep ± 5 minuten.
Leg de vis voorzichtig in de soep en laat hem op een laag vuur in ± 7 minuten net gaar worden.
Neem de vis met een schuimspaan uit de pan en verdeel hem met de garnalen over de borden.
Roer de bosui en peper en zout naar smaak door de soep.
Schep de soep over de vis en strooi de peterselie erover.