KookJij

Kalfsfricandeau gegratineerd met (zie opm)

Een heerlijk kalfsfricandeau gegratineerd met (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfsfricandeau gegratineerd met (zie opm) te bereiden

Verwam de oven voor tot 180 graden C.
Peper en zout de fricandeau
Verwarm de boter en braad de fricandeau rondom bruin.
Laat het vlees in de oven in ca 35-40 min. gaar worden.
Bedrup het van tijd tot tijd.
Pel en snipper voor de ragout de sjalotten en snijd de paddestoelen en de kruiden fijn.
Smelt de boter en fruit de paddestoelen en de sjalot licht.
Roer de bloem erdoor en verdun de roux al roerend met de slagroom.
Laat de saus zachtjes garen en breng ze op smaak met peper en zout.
Meng de hamblokjes erdoor.
Verhoog de oventemperatuur tot 200 graden C.
Snijd het gevraden vlees in 20 plakken en spuit steeds een beetje van de ragout tussen 2 plakken.
Bedek ook de bovenste plak met een beetje ragout en strijk deze glad.
Bestrooi het vlees met broodkruim en geraspte kaas en laat het laagje in de oven goudbruin en knapperig worden.
Roer voor de saus 2,5 el bloem door de braadresten en blus af met 5 dl kalfsfond.
Laat de saus iets inkoken.
Verdeel de gevulde plakken vlees op voorverwarmde borden

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst