KookJij

Karnemelkstoemp met gepocheerd ei, Gandaham, Vlaamse grijze garnalen en zure saus

Een heerlijk karnemelkstoemp met gepocheerd ei, gandaham, vlaamse grijze garnalen en zure saus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Karnemelkstoemp met gepocheerd ei, Gandaham, Vlaamse grijze garnalen en zure saus te bereiden

Kook de aardappelen en pureer. Kruid met peper, nootmuskaat en zout, voeg 1/2 l karnemelk toe en werk af met gebruinde boter.
Voor de saus: smelt boter en voeg de versnipperde ajuin toe, laat goed bruin kleuren. Bestrooi met bloem en vermeng. Voeg al roerend koude karnemelk toe tot de saus de gewenste dikte heeft.
Gebruik voor het pocheren van het ei een tas, bedek de bodem met plastiekfolie. Doe het volledige ei in de tas en bind de folie dicht. Leg het pakje met het ei een 3-tal minuten in kokend water, haal er uit en laat rusten op een doek. Open pas bij het schikken op het bord.
Schik de stoemp op het bord, leg daarop wat garnalen, het pocheerd ei en snippers Gandaham. Werk af met de saus, wat bieslook en een schijfje gedroogde Gandaham.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
cath laat het je alvast smaken;)
cath

cath zegt:
Dat recept probeer ik zeker, ziet er super uit !!