DIEN OP : Met boter-couscous.Dat wil zeggen klaargemaakte couscous waardoor roomboter is geroerd.En daardoor mengen we de korianderblaadjes en de amandelen.
Op voorverwarmde borden een flinke lepel couscous,daarop een kippendij en daaromheen het pompoengerecht.
Recept
« Terug naar recepten
Kip-Pompoen Tajine
PT120M
Kip-Pompoen Tajine
Een heerlijk kip-pompoen tajine recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Marokkaanse kennis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip-Pompoen Tajine te bereiden
*In een grote pan met dikke bodem alle boter smelten met 1 eetlepel rijstolie.Hierin de ketumbar,djinten en kaneel aanfruiten tot dit mengsel echt gaat geuren.Nu de uien,
knoflook en,lomboks en gember meefruiten totdat de uien glazig zijn geworden.
*Vergeet niet de oven aan te zetten op 200 graden Celsius
*In dit kruidige mengsel moeten de kippendijen aangebruind worden aan alle zijden.
*Vervolgens gaat er bij de bouillon,de koriandersteeltjes,de honing,de paprikapoeder, de blaadjes,peper uit de molen
en ingelegde citroen (te koop in Marokkaanse toko's)
*Dit laten we 45 - 60 minuten rustig sudderen tot de kip boter-gaar is geworden.
*We halen de kip er uit en houden die warm in alu-folie en koken de vloeistof-massa snel in tot de helft,nadat we de saffraan (opgelost in 1 à 2 eetlepels bouillon) hebben toegevoegd.
*We brengen nu de ingekookte bouillon over naar een tajine en houden de bouillon daarin warm op laag vuur.
*Dan hebben we nu tijd om de pompoen schijfjes op de bakplaat te leggen en goed te mengen met de resterende olie.Flink wat peper hier over en de oven in gedurende 45 minuten om de pompoen mooi zacht te krijgen.We moeten wel zo nu en dan husselen (bakplaat er uit--->husselen--->
bakplaat er weer in).
*Zodra de pompoen zacht is geworden wordt hij gevoegd bij de bouillon-massa in de tajine,zodat die daar verder mag sudderen en de smaken kan oppikken.
*Dus : de kip wordt warm gehouden in de oven op 65 graden Celsius en de pompoen-bouillon-massa staat voor gebruik gereed te pruttelen in de tajine.
knoflook en,lomboks en gember meefruiten totdat de uien glazig zijn geworden.
*Vergeet niet de oven aan te zetten op 200 graden Celsius
*In dit kruidige mengsel moeten de kippendijen aangebruind worden aan alle zijden.
*Vervolgens gaat er bij de bouillon,de koriandersteeltjes,de honing,de paprikapoeder, de blaadjes,peper uit de molen
en ingelegde citroen (te koop in Marokkaanse toko's)
*Dit laten we 45 - 60 minuten rustig sudderen tot de kip boter-gaar is geworden.
*We halen de kip er uit en houden die warm in alu-folie en koken de vloeistof-massa snel in tot de helft,nadat we de saffraan (opgelost in 1 à 2 eetlepels bouillon) hebben toegevoegd.
*We brengen nu de ingekookte bouillon over naar een tajine en houden de bouillon daarin warm op laag vuur.
*Dan hebben we nu tijd om de pompoen schijfjes op de bakplaat te leggen en goed te mengen met de resterende olie.Flink wat peper hier over en de oven in gedurende 45 minuten om de pompoen mooi zacht te krijgen.We moeten wel zo nu en dan husselen (bakplaat er uit--->husselen--->
bakplaat er weer in).
*Zodra de pompoen zacht is geworden wordt hij gevoegd bij de bouillon-massa in de tajine,zodat die daar verder mag sudderen en de smaken kan oppikken.
*Dus : de kip wordt warm gehouden in de oven op 65 graden Celsius en de pompoen-bouillon-massa staat voor gebruik gereed te pruttelen in de tajine.