AH had maandenlang kumara's te koop, maar natuurlijk niet vandaag toen ik dit nodig had. Ik heb dus een gewone aardappel gebruikt, klein gesneden in blokjes. Maïskolven waren alleen te krijgen uit de diepvries, die heb ik in de magnetron ± 12 minuten voorgegaard.
En jonge spinazie in deze tijd ook niet te krijgen uiteraard, dus diepvriesspinazie in blokjes genomen, hoefde niet eerst gegaard te worden, maar ik heb de pan op het vuur gelaten en de spinazie snel erdoor geroerd.
Dit recept heb ik voor ons 2en gemaakt met de hoeveelheid ingrediënten voor 2 personen, maar ik heb het wel veel pittiger gemaakt met meer cayennepoeder en sambal.
We hebben het gegeten met Antilliaanse pompoenpannenkoekjes i.p.v. rijst of aardappels.
Recept
« Terug naar recepten
Kruidige kipschotel uit de Cariben(zie kookverhaal
PT50M
Kruidige kipschotel uit de Cariben(zie kookverhaal
Een heerlijk kruidige kipschotel uit de cariben(zie kookverhaal recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Groot Kookboek : Gezellig Tafelen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige kipschotel uit de Cariben(zie kookverhaal te bereiden
1. Snijd de kip in reepjes en meng de reepjes met de piment + kaneelpoeder + nootmuskaat + tijm.
Laat het 5 à 10 minuten marineren. Verse maïskolven of uit de diepvries eerst garen op het vuur of in de magnetron.
2. Verhit 30 ml olijfolie in de braadpan en bak de kip in porties al roerend tot goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en laat staan tot gebruik.
3. Doe weer 30 ml olijfolie in de braadpan en fruit hierin al roerend de ui + knoflook + gember + sambal tot de ui zacht is. (eventueel zout en peper)
4. Voeg dan de tomaten + suiker + sinaasappelschil + kumara + maïsplakken en de kipreepjes toe. Leg een deksel op de pan en laat het gerecht zachtjes 15 minuten doorkoken. Haal dan het deksel van de pan en laat het nog 5 minuten doorsudderen. Kijk of de kumara gaar is, anders wat langer laten.
5. De pan van het vuur halen en de spinazie erdoor roeren tot de blaadjes slap worden.
Laat het 5 à 10 minuten marineren. Verse maïskolven of uit de diepvries eerst garen op het vuur of in de magnetron.
2. Verhit 30 ml olijfolie in de braadpan en bak de kip in porties al roerend tot goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en laat staan tot gebruik.
3. Doe weer 30 ml olijfolie in de braadpan en fruit hierin al roerend de ui + knoflook + gember + sambal tot de ui zacht is. (eventueel zout en peper)
4. Voeg dan de tomaten + suiker + sinaasappelschil + kumara + maïsplakken en de kipreepjes toe. Leg een deksel op de pan en laat het gerecht zachtjes 15 minuten doorkoken. Haal dan het deksel van de pan en laat het nog 5 minuten doorsudderen. Kijk of de kumara gaar is, anders wat langer laten.
5. De pan van het vuur halen en de spinazie erdoor roeren tot de blaadjes slap worden.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
fabita zegt:
fabita zegt:
tooske1 zegt:
Groetjes KLOK ;)
ineke zegt:
fabita zegt:
derbyke zegt: