Recept
« Terug naar recepten
Lamskoteletjes in kruidenkorst met gegrilde venkel
PT50M
Lamskoteletjes in kruidenkorst met gegrilde venkel
Lamskoteletjes kunnen natuurlijk ook prima op de bbq!
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour market
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamskoteletjes in kruidenkorst met gegrilde venkel te bereiden
- Snij de venkel in dikke plakken en strijk in met olijfolie. Gril ze aan beide kanten in een grillpan (tot ze gaar zijn). Snij de trostomaten in kwartjes en verwijder de pitten. Snij verder in blokjes en meng met een scheutje olijfolie, peper, zout en de basilicum.
- Schil de aardappels en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en haal ze door een roerzeef. Meng daarna met de roomboter en de melk en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Bak de lamskoteletjes zeer kort aan in hete olijfolie. Wrijf ze daarna in met een mengsel van de mosterd en de fijngesneden knoflook, tijm en rozemarijn.
- Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en zet nog 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Serveer de lamskoteletjes met de puree, de venkel en de tomaten.