Recept
« Terug naar recepten
Luxe hapjes
PT45M
Luxe hapjes
Een heerlijk luxe hapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luxe hapjes te bereiden
Hapje 5:
Leg een klein blaadje sla op een toastje, daarop een stukje haring, halveer een klein augurkje in de lengte en leg dat met de platte kant op de haring.
Hapje 6:
Leg een klein blaadje sla op een toastje, leg daarop een stukje paling, snij een olijf in drie plakjes en leg dat op de paling en daarop een fijn takje dille.
Hapje 7:
Leg op een rond sneetje roggebrood een plak ei, daarop een stukje ansjovis en wat kappertjes.
Bereidingswijze
Hapje 8:
Leg op een rond sneetje roggebrood een (wat dikker gesneden) plak osseworst of biefstukworst, rol 1 olijf in een plakje ansjovisfilet, prik op een prikker door de worst en het roggebrood.
Hapje 9:
Leg op een rond sneetje roggebrood wat geplukte tuinkers en leg in het midden een stukje peperkaas.
Hapje 10:
Kook de eieren, snij ze doormidden en haal het eigeel eruit. Meng dat met citroen-mayonaise en garnalen en vul het ei hiermee. Snij een klein plakje van de onderkant, zodat het ei blijft staan.
Hapje 11:
Haal het kapje van de kerstomaatjes en hol ze uit. Bestooi ze van binnen met zout en peper en vul ze met garnalen.
Hapje 12 blinis:
Snij de courgette in plakken van 1/2 cm. Leg die naast elkaar in een droge hete koekenpan en bak ze aan beide kanten lichtbruin. Bestrooi met zout en peper en laat ze afkoelen. Schep op elk plakje een lepel crème fraîche en strooi daar wat waterkersblaadjes over. Leg daar een plakje zalm op en bestrooi dit met wat peper. Leg op de zalm een lepeltje kaviaar.
Leg een klein blaadje sla op een toastje, daarop een stukje haring, halveer een klein augurkje in de lengte en leg dat met de platte kant op de haring.
Hapje 6:
Leg een klein blaadje sla op een toastje, leg daarop een stukje paling, snij een olijf in drie plakjes en leg dat op de paling en daarop een fijn takje dille.
Hapje 7:
Leg op een rond sneetje roggebrood een plak ei, daarop een stukje ansjovis en wat kappertjes.
Bereidingswijze
Hapje 8:
Leg op een rond sneetje roggebrood een (wat dikker gesneden) plak osseworst of biefstukworst, rol 1 olijf in een plakje ansjovisfilet, prik op een prikker door de worst en het roggebrood.
Hapje 9:
Leg op een rond sneetje roggebrood wat geplukte tuinkers en leg in het midden een stukje peperkaas.
Hapje 10:
Kook de eieren, snij ze doormidden en haal het eigeel eruit. Meng dat met citroen-mayonaise en garnalen en vul het ei hiermee. Snij een klein plakje van de onderkant, zodat het ei blijft staan.
Hapje 11:
Haal het kapje van de kerstomaatjes en hol ze uit. Bestooi ze van binnen met zout en peper en vul ze met garnalen.
Hapje 12 blinis:
Snij de courgette in plakken van 1/2 cm. Leg die naast elkaar in een droge hete koekenpan en bak ze aan beide kanten lichtbruin. Bestrooi met zout en peper en laat ze afkoelen. Schep op elk plakje een lepel crème fraîche en strooi daar wat waterkersblaadjes over. Leg daar een plakje zalm op en bestrooi dit met wat peper. Leg op de zalm een lepeltje kaviaar.
jimmy zegt: