Recept
« Terug naar recepten
Romige farfalle met boontjes en kipgehakt
PT60M
Romige farfalle met boontjes en kipgehakt
Een heerlijk romige farfalle met boontjes en kipgehakt recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lilith Inanna
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Gedeeltelijk ikzelf, gedeeltelijk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige farfalle met boontjes en kipgehakt te bereiden
Knijp het vlees uit de kipsaucijsjes en meng het met de cayennepeper, het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden. Zet zolang in de koelkast.
Snijd de prei (het wit en het lichtgroen) in niet al te dunne ringetjes. Snipper de knoflook. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit de preiringen met de knoflook op een zacht vuurtje voor een minuut of 10, zonder dat het bruin wordt. Snijd intussen de kastanjechampignons in plakjes en bak die op iets hoger vuur 3 minuten mee met de prei. Doe het gekruide kipgehakt er in stukjes bij en roerbak totdat het vlees licht kleurt. Voeg de rozemarijn, de slagroom en de afgespoelde en uitgelekte flageolets toe. Leg het deksel op de pan en zet het op het kleinste pitje om 10 minuten zachtjes te stoven. Proef en voeg wat (zee)zout, flink vers gemalen zwarte peper en een snufje versgemalen nootmuskaat toe. Roer goed door en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen zodat er wat van het vocht verdampt. Kook intussen de farfalle in water met wat zout en een scheutje olijfolie gaar. Laat uitlekken in een zeef en smelt de roomboter zachtjes in de pastapan. Voeg de peterselie toe en na een minuut en pasts. Roer en warm goed door.
Schep de pasta in warme kommen of diepe borden met daarop de romige flageolet-kipgehakt saus. Strooi er wat grof geraspte parmezaan over en geef de rest erbij in een apart schaaltje.
Snijd de prei (het wit en het lichtgroen) in niet al te dunne ringetjes. Snipper de knoflook. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit de preiringen met de knoflook op een zacht vuurtje voor een minuut of 10, zonder dat het bruin wordt. Snijd intussen de kastanjechampignons in plakjes en bak die op iets hoger vuur 3 minuten mee met de prei. Doe het gekruide kipgehakt er in stukjes bij en roerbak totdat het vlees licht kleurt. Voeg de rozemarijn, de slagroom en de afgespoelde en uitgelekte flageolets toe. Leg het deksel op de pan en zet het op het kleinste pitje om 10 minuten zachtjes te stoven. Proef en voeg wat (zee)zout, flink vers gemalen zwarte peper en een snufje versgemalen nootmuskaat toe. Roer goed door en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen zodat er wat van het vocht verdampt. Kook intussen de farfalle in water met wat zout en een scheutje olijfolie gaar. Laat uitlekken in een zeef en smelt de roomboter zachtjes in de pastapan. Voeg de peterselie toe en na een minuut en pasts. Roer en warm goed door.
Schep de pasta in warme kommen of diepe borden met daarop de romige flageolet-kipgehakt saus. Strooi er wat grof geraspte parmezaan over en geef de rest erbij in een apart schaaltje.
Mijn kookverhaal (Lilith Inanna)
Gebaseerd op een recept voor "Italiaanse bonenschotel" dat ik zag in de Delicious. Ik heb een paar dingetjes veranderd en het gecombineerd met pasta. In mijn keuken een blijvertje!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
Ik zal je mettertijd laten weten hoe het bevallen is.:)
lilith zegt: