Recept
« Terug naar recepten
Soep (vegetarisch) met linzen en kikkererwten
PT90M
Soep (vegetarisch) met linzen en kikkererwten
Een heerlijk soep (vegetarisch) met linzen en kikkererwten recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep (vegetarisch) met linzen en kikkererwten te bereiden
1).Verhit in een grote soeppan met dikke bodem en deksel de boter en wacht tot die is uitgebruist. Fruit daarin aan de uien, knoflook, winterwortel en bleekselderij tot alles zacht is geworden.
2).Doe nu alle kruiden er bij met het zout en de hot-Chili en blijf goed roeren tot de geuren goed los komen.
3).Nu de tomaten met sap er bij doen en goed roeren tot het aan de kook zit.
4).Nu gaan de linzen en kikkererwten er bij en roer tot het weer aan de kook zit.
5).Ondertussen zijn de 2 eetlepels bloem cq maïzena opgelost in een 1/2 kopje groentebouillon
6).Doe de rest van de groentebouillon ook in de pan en roer goed door en laat dit 45 minuten zachtjes koken.
7).Nu kan de vermicelli er bij, het bloempapje, de helft van de koriander en selderij en we koken het weer 10 minuten.
8).Nu gaat het citroensap er bij met eventueel nog wat zout voor de smaak.
8).De soep is nu klaar om opgediend te worden
2).Doe nu alle kruiden er bij met het zout en de hot-Chili en blijf goed roeren tot de geuren goed los komen.
3).Nu de tomaten met sap er bij doen en goed roeren tot het aan de kook zit.
4).Nu gaan de linzen en kikkererwten er bij en roer tot het weer aan de kook zit.
5).Ondertussen zijn de 2 eetlepels bloem cq maïzena opgelost in een 1/2 kopje groentebouillon
6).Doe de rest van de groentebouillon ook in de pan en roer goed door en laat dit 45 minuten zachtjes koken.
7).Nu kan de vermicelli er bij, het bloempapje, de helft van de koriander en selderij en we koken het weer 10 minuten.
8).Nu gaat het citroensap er bij met eventueel nog wat zout voor de smaak.
8).De soep is nu klaar om opgediend te worden
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : In kommen of grote mokken, bestrooid met de andere helft koriander en selderij.