Recept
« Terug naar recepten
Tarbot met wijnsaus en kruidenkrokantje
PT30M
Tarbot met wijnsaus en kruidenkrokantje
Een heerlijk tarbot met wijnsaus en kruidenkrokantje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarbot met wijnsaus en kruidenkrokantje te bereiden
Snipper de sjalot.
Snipper een deel van de basilicumblaadjes.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Voor de saus: Stoof de sjalot in boter. Blus met visfumet en wijn, laat inkoken tot de helft. Zeef en breng weer aan de kook. Doe er de room bij en verwarm zonder te koken. Haal van het vuur en klop er nog 100 g botervlokjes door. Breng op smaak met peper en zout. Hou warm.
Voor de preipuree: Kook de aardappelen. Spoel de prei, snij 1 stengel in reepjes, hou apart. Snij de rest in ringetjes en stoof ze in boter. Breng op smaak met peper en zout. Pureer de aardappelen met melk en boter, meng er de gestoofde prei door. Hou warm.
Voor de filorolletjes: Pureer 10 basilicumblaadjes met 4 el olie, snipper de rest. Meng beide met de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de filovellen en rol ze op. Bestrijk met gesmolten boter en zet 10 minuten in de oven, op 220°C. Frituur de preireepjes (180° C).
Spoel de visfilets en dep ze droog. Bak ze op een matig vuur in voldoende boter, in een pan met antiaanbaklaag. Schud de pan regelmatig. Keer de vis om als de randen wit kleuren. Laat even verder bakken en draai dan het vuur zachter. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de vis met de preipuree, de gefrituurde prei, een filorolletje, de saus en de garnaaltjes.
Snipper een deel van de basilicumblaadjes.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Voor de saus: Stoof de sjalot in boter. Blus met visfumet en wijn, laat inkoken tot de helft. Zeef en breng weer aan de kook. Doe er de room bij en verwarm zonder te koken. Haal van het vuur en klop er nog 100 g botervlokjes door. Breng op smaak met peper en zout. Hou warm.
Voor de preipuree: Kook de aardappelen. Spoel de prei, snij 1 stengel in reepjes, hou apart. Snij de rest in ringetjes en stoof ze in boter. Breng op smaak met peper en zout. Pureer de aardappelen met melk en boter, meng er de gestoofde prei door. Hou warm.
Voor de filorolletjes: Pureer 10 basilicumblaadjes met 4 el olie, snipper de rest. Meng beide met de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de filovellen en rol ze op. Bestrijk met gesmolten boter en zet 10 minuten in de oven, op 220°C. Frituur de preireepjes (180° C).
Spoel de visfilets en dep ze droog. Bak ze op een matig vuur in voldoende boter, in een pan met antiaanbaklaag. Schud de pan regelmatig. Keer de vis om als de randen wit kleuren. Laat even verder bakken en draai dan het vuur zachter. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de vis met de preipuree, de gefrituurde prei, een filorolletje, de saus en de garnaaltjes.