Recept
« Terug naar recepten
Thaise kerriesoep met naanbrood
PT150M
Thaise kerriesoep met naanbrood
Dit is een heerlijke Thaise kerriesoep met naanbrood.
Bereiding
Hoe Thaise kerriesoep met naanbrood te bereiden
Als eerst maken we de kippenbouillon. Maak de prei, winterwortel, ui en knoflook schoon en snijd deze grof.
Zet ondertussen de pan op vuur en verwarm hierin de olie. Voeg hier na de groenten en knoflook toe en fruit deze eventjes, om alle smaakstoffen naar boven te halen.
Voeg vervolgens de kippenbouten toe en laat dit even (5 à 10 minuten) sudderen. Voeg hierna 1 liter water toe en breng de bouillon langzaam aan de kook. Schep met een schuimspaan het eventuele schuim eraf. Voeg nu de gekneusde peperkorrels en de laurierbladen toe.
Laat dit alles nu op een laag pitje minimaal 2 uur trekken, het is belangrijk dat het water niet kookt zodat de smaken niet verloren gaan.
Schil de aardappels en snijd deze in grove stukken en snijd de rode peper fijn. Verwarm de pan met olie en voeg hieraan toe de aardappelblokjes, gekneusde citroengras, kerriepoeder, rode peper en bak dit even kort.
Zeef ondertussen de bouillon en voeg dit toe aan de aardappels in de pan.
Zodra de aardappels gaar zijn, verwijder het citroengras en pureer de aardappels zodat er een glad mengsel ontstaat en zet dit vervolgens op een laag vuurtje.
Verwarm de oven voor en doe het naanbrood +/- 8 minuten in de oven.
Snijd de gerookte kip in dunne reepjes, rooster de pinda's en voeg de taugé toe. Doe dit alles in een grote voorverwarmde soepkom. Schenk de hete soep hierover en snijd de basilicum grof en garneer de soep.
Serveer de soep samen met het naanbrood.
Zet ondertussen de pan op vuur en verwarm hierin de olie. Voeg hier na de groenten en knoflook toe en fruit deze eventjes, om alle smaakstoffen naar boven te halen.
Voeg vervolgens de kippenbouten toe en laat dit even (5 à 10 minuten) sudderen. Voeg hierna 1 liter water toe en breng de bouillon langzaam aan de kook. Schep met een schuimspaan het eventuele schuim eraf. Voeg nu de gekneusde peperkorrels en de laurierbladen toe.
Laat dit alles nu op een laag pitje minimaal 2 uur trekken, het is belangrijk dat het water niet kookt zodat de smaken niet verloren gaan.
Schil de aardappels en snijd deze in grove stukken en snijd de rode peper fijn. Verwarm de pan met olie en voeg hieraan toe de aardappelblokjes, gekneusde citroengras, kerriepoeder, rode peper en bak dit even kort.
Zeef ondertussen de bouillon en voeg dit toe aan de aardappels in de pan.
Zodra de aardappels gaar zijn, verwijder het citroengras en pureer de aardappels zodat er een glad mengsel ontstaat en zet dit vervolgens op een laag vuurtje.
Verwarm de oven voor en doe het naanbrood +/- 8 minuten in de oven.
Snijd de gerookte kip in dunne reepjes, rooster de pinda's en voeg de taugé toe. Doe dit alles in een grote voorverwarmde soepkom. Schenk de hete soep hierover en snijd de basilicum grof en garneer de soep.
Serveer de soep samen met het naanbrood.
Anna zegt: