Recept
« Terug naar recepten
Visaardappelkoekje in rood jasje
PT50M
Visaardappelkoekje in rood jasje
Een heerlijk visaardappelkoekje in rood jasje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visaardappelkoekje in rood jasje te bereiden
De visfilets gaar pocheren en pletten met een vork. De aardappelen gaar koken en pureren. De sjalot even laten zweten in boter. De peterselie fijnsnijden.
De fijngeplette visfilets, de peterselie, de sjalotten en aardappelpuree mengen. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Met het mengsel aardappelkoekjes vormen, door het eiwit en paneermeel halen en goudbruin bakken in de pan.
Voor de saus: de fijngesneden sjalot, geplette look en tomaten in olijfolie stoven. Kruiden met peper en zout, een weinig suiker eronder mengen en parfumeren met tijm en laurier. De visfumet toevoegen en inkoken tot sausdikte. Zeven en eventueel bijkruiden.
De saus over de borden lepelen de aardappelviskoekjes erop schikken.