KookJij

Kabeljauwmoot met wortelpuree

Een heerlijk kabeljauwmoot met wortelpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauwmoot met wortelpuree te bereiden

Snipper de bladpeterselie. Schil de aardappelen en wortelen en snij ze in stukken. Pel en snipper de sjalot.


Kook de aardappelen en wortelen gaar in licht gezouten water. Pureer ze met wat melk en een beetje boter. Breng op smaak met kurkuma, nootmuskaat, peper en zout.


Fruit de sjalot in boter. Voeg de bloem toe en laat even sudderen. Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de visfond toe en laat inkoken. Bind met de room en kruid met peper en zout.


Dep de vismoten goed droog. Wentel ze even door wat bloem en bak ze in boter.


Verdeel de vis en de wortelpuree over de borden. Lepel er wat saus over en bestrooi met peterselie. Serveer met een plakje citroen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Ik denk dat deze reactie ergens anders hoort te staan;);)
Groetjes,
Anna
KookJij.;)
mgJmajfqs

mgJmajfqs zegt:
Hallo Annelies, dat is een leuke en zeker ook uitdagende familietraditie! Zodra je een pudding van zuivel en zwarte bessen maakt, zal de zuivel de kleur van de zwarte bessen afzwakken. Je krijgt dan een dieppaarse pudding. Bramen, net zo donker van kleur geven hetzelfde resultaat. Een optie is om een geleipudding, dus zonder zuivel, te maken. De kruidige, frisse zwarte bessen zijn zeker goed met friszoete sinaasappel te combineren. Heb je ook al eens aan (in port gemarineerde) meloen of papaya gedacht voor erbij? Leuk als je ons het resultaat laat weten, succes!