KookJij

Kruidige aardappeltjes

Een heerlijk kruidige aardappeltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruidige aardappeltjes te bereiden

Schil de aardappelen en was ze.
Snijd ze in vieren of in blokjes.
Doe ze in een pan met water en zout en breng aan de kook.
Kook ze 5 min., giet af en laat uitdampen.
Pel de knoflook en snijd elk teentje in vieren.
Verhit de olie in een pan.
Bak daarin, voortdurend roerend, de aardappelen en de knoflook in ca. 8 min.
Was de kruiden en dep ze droog.
Snijd ze fijn.
Strooi de helft van de kruiden over de aardappelen.
Breng op smaak.
Bak de aardappelen in 10-15 min. goudbruin.
Roer de overgebleven kruiden erdoor en nootmuskaat en serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jolangel

jolangel zegt:
Eet smakelijk allemaal
Jenny

Jenny zegt:
Lekker en simpel, just what I like, ik vergeet het lamsvlees,alleen met de salade lijkt me al lekker, thanks.
Clynes

Clynes zegt:
Ik ga het vanmiddag proberen:p
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Een bouquet garni is een boeketje kruiden dat je in een soep of saus hangt en mee laat trekken. Wat jij gebruikt is gewoon een setje kruiden, geen b. garni. Maar wel lekker en eenvoudig te maken!