Recept
« Terug naar recepten
Visgratin met garnalen
PT75M
Visgratin met garnalen
Een heerlijk visgratin met garnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visgratin met garnalen te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, kook ze gaar en pureer ze met de melk, kaas en boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Spoel de prei en snij in ringen. Schil de wortelen en snij in plakjes. Pel en hak de knoflook.
Fruit de knoflook glazig in olie. Voeg de prei en wortelen toe en bak even mee. Schep er de bloem door en laat even sudderen.
Blus de groenten al roerend met de wijn en de fond. Voeg de room, vis en garnalen toe. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten zachtjes pocheren.
Roer de peterselie door de visragout en breng op smaak met peper en zout. Schep alles in een ovenschaal en dek af met een laag puree. Zet de gratin 40 minuten in de oven.
Spoel de prei en snij in ringen. Schil de wortelen en snij in plakjes. Pel en hak de knoflook.
Fruit de knoflook glazig in olie. Voeg de prei en wortelen toe en bak even mee. Schep er de bloem door en laat even sudderen.
Blus de groenten al roerend met de wijn en de fond. Voeg de room, vis en garnalen toe. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten zachtjes pocheren.
Roer de peterselie door de visragout en breng op smaak met peper en zout. Schep alles in een ovenschaal en dek af met een laag puree. Zet de gratin 40 minuten in de oven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Je moet het niet als verwijt zien, Erwin.
Maar ik ben verbijsterd over de gigantische hh. mooie recepten die je plaatst en wil dan graag wat meer achtergrond weten.
Ik weet dat je dit 'met liefde doet'. En je bent zeker niet de enige. Ik merk dat, want als ik vraag, hoe zit dit of dat, krijg ik alleen reactie dat het nog niet zelf is gemaakt. Misschien ben ik wel te nieuwsgierig!?
met vriendelijke groet
Hans:):):):)
fijnproever zegt:
hns zegt:
Blijf er mee zitten helaas.
Als ik gerechten op Kookjij zet, heb ik ze ook gemaakt en kan commentaar leveren op m'n eigen kookkunsten. Bijv het was te zout, of 'inkoken' geeft meer smaak etc. Nu heb ik dat misschien al eens gezegd, maar ik heb behoefte aan 'uitgeprobeerde receptuur', zodat ik er wat van kan leren. Vanuit jouw kant kan ik het ook wel begrijpen; je maakt op deze manier een mooie verzameling van gerechten die je en anderen, later kunt gebruiken.
Ik gebruik Kookjij echter niet als kookboek, maar als een site met ervaringsgegevens waarvan ik kan profiteren.
Zeg dit hierna niet meer en bewonder je verzameling, de moeite waard later uit te kunnen putten.
Met vriend. groet
Hans:);):)
hns zegt: