Recept
« Terug naar recepten
Zalmpastei met doperwtjes
PT60M
Zalmpastei met doperwtjes
Een heerlijk zalmpastei met doperwtjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
625 kCal energie
35 Gram eiwit
31 Gram vet
52 Gram koolhydraten
35 Gram eiwit
31 Gram vet
52 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Vis op zijn best - John West
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmpastei met doperwtjes te bereiden
Verwarm de oven voor tot 200˚C .
Smelt in een hapjespan de boter en fruit de sjalot.
Strooi er de bloem over en bak 1 minuut.
Schenk de bouillon al roerend in de pan en roer tot een gladde, gebonden saus.
Voeg de crème fraîche toe.
Voeg de doperwten met de aardappelblokjes toe.
Schep voorzichtig de zalm erdoor.
Breng op smaak met de peterselie, zout en peper.
Schep het zalmmengsel in een ingevette ronde ovenschaal (inhoud ongeveer 1,5 l) of 4 kleine bakjes.
Rol de bladerdeeg uit tot een ronde deeglap die 2-3 cm groter is dan de schaal.
Maak de rand van de schaal vochtig. Leg het deeg als een deksel op de ovenschaal en druk goed aan.
Bestrijk het deeg met ei en maak in het midden en insnede. Bak de zalmpastei in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten. goedbruin krokant.
Bereiden: ongeveer 15 minuten / oven 30-35 minuten.
Smelt in een hapjespan de boter en fruit de sjalot.
Strooi er de bloem over en bak 1 minuut.
Schenk de bouillon al roerend in de pan en roer tot een gladde, gebonden saus.
Voeg de crème fraîche toe.
Voeg de doperwten met de aardappelblokjes toe.
Schep voorzichtig de zalm erdoor.
Breng op smaak met de peterselie, zout en peper.
Schep het zalmmengsel in een ingevette ronde ovenschaal (inhoud ongeveer 1,5 l) of 4 kleine bakjes.
Rol de bladerdeeg uit tot een ronde deeglap die 2-3 cm groter is dan de schaal.
Maak de rand van de schaal vochtig. Leg het deeg als een deksel op de ovenschaal en druk goed aan.
Bestrijk het deeg met ei en maak in het midden en insnede. Bak de zalmpastei in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten. goedbruin krokant.
Bereiden: ongeveer 15 minuten / oven 30-35 minuten.